OOF-GREEN-SHUTTER-HOUSE.jpg

GREEN SHUTTER HOUSE

...

Photographs | Tatjana Plitt


GREEN SHUTTER HOUSE

Green Shutter House is a little project to convert a dour old post office into a beach house. Double-blinded, high sill-ed windows and boxy rooms made the original house frustratingly closed to the great outdoors. A few simple changes have relaxed the house into the more laid-back pace of life at the beach.

It now catches the holiday vibes and opens itself to beautiful views over serene native wetlands as you listen to the muted roar of wild surf beaches from the dune behind. We like to think that it's finally found it's mojo as a sunny summer beach house.

BEFORE | Photo | OOF! architecture


DESIGN TEAM:

Architecture + Interiors: Fooi-Ling Khoo + Jack Wilkinson
Engineer: Andrew Cherubin & Associates
Building Surveyor: BSA Building Surveyors

 

CONSTRUCTION TEAM:

Builder | Mitty & Price
Windows and Doors | Pickering Joinery
Joiner | Cab.Net Joinery
Plumber | Timothy Payne
Electrician | Thirteenth Electrical

AWARDS:

ArchiTeam Awards 2018 |   WINNER     | Residential Alterations

ArchiTeam Awards 2018 | WINNER | Residential Alterations


MEDIA:

selection of articles about Green Shutter House


MEDIA ENQUIRIES:

Please have a look on Bowerbird.io for more information about this project

 

GREEN SHUTTER HOUSE ON INSTAGRAM


GREEN SHUTTER HOUSE UNDER CONSTRUCTION

Photographs | OOF! architecture