Before | photo OOF! architecture

DOUBLE COURT HOUSE

The Double Court House aims to create civilised life in a densely built-up area where outlook on all sides is seriously hemmed in. The site is narrow but extremely long with neighbours built boundary to boundary on both sides. This is a house that has to look inside to find its "out" look.

Based on the traditional Hanoi tube house, otherwise useless backyard space is folded back into the house where it is most needed. This "relocated" space brings light, air and sky deep into the house and allows every indoor room to open onto an outdoor room. Depending on the season, residents may throw open the sliding doors and live in a semi-outdoor pavilion or retreat to cosy spaces between glazed garden courtyards.

Photographs | OOF! architecture


DESIGN TEAM

Architect: Fooi-Ling Khoo
Planning + Heritage: David Brand
Engineer: Structuralworks Consulting Engineers
Building Surveyor: Anthony Middling & Associates

CONSTRUCTION TEAM

Builder: MK2 Group